main logo
736

Munteanu, mulțumit că CEC a refuzat înregistrarea unui alt Munteanu

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar al Chişinăului, Valeriu Munteanu, este mulţumit de faptul că Consiliul Electoral de Circumscripţie al Capitalei a refuzat să-l înregistreze pe candidatul din partea Partidului Societăţii Progresiste, Andrei Munteanu.

Munteanu, mulțumit că CEC a refuzat înregistrarea unui alt MunteanuCandidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar al Chişinăului, Valeriu Munteanu.

Potrivit agenţiei Infotag, joi, la o conferinţă de presă, liberalul a adus mulţumiri membrilor Consiliului Electoral de Circumscripţie pentru decizia luată, considerând că concurentul cu acelaşi nume este "o clonă politică, creată la iniţiativa Partidului Democrat pentru a face presiuni asupra PL şi a induce în eroare alegătorii".

"De exemplu, în unele surse media au apărut informaţii cu titlul "Munteanu iese din cursa electorală" sau "Munteanu nu a fost înregistrat". Acest lucru creează o atmosferă de neînţelegere în rândul oamenilor şi, de fapt, dezinformează cetăţenii", consideră liberalul, care a îndemnat jurnaliştii "să transmită informaţiile cu privire la alegeri cât mai exact".

El a avertizat democraţii că "pentru utilizarea unor metode precum clonarea politică este prevăzută pedeapsă penală".

Alegerile anticipate la Chişinău vor avea loc pe 20 mai, după ce Dorin Chirtoacă a demisionat din funcţia de primar. În total, la funcţia de primar al Capitalei candidează 12 persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării