main logo
702

Muntean: Candidații vor să fie deputaţi într-o ţară devastată

Participanţii actuali la alegerile în Parlamentul Moldovei vor să devină deputaţi într-o ţară devastată. De această opinie este fostul secretar executiv al Partidului Comuniştilor, Iurie Muntean.

Muntean: Candidații vor să fie deputaţi într-o ţară devastată

Potrivit agenţiei Infotag, într-o emisiune la Jurnal TV, el a spus că „este umilitor să participi la alegerile din 24 februarie, deoarece după acestea totul va fi şi mai rău", transmite Știri.md.

„Ceea ce se întâmplă în politica moldovenească nu este politică. Este un show de televiziune, organizată de mass-media aflată sub controlul autorităţilor în persoana lui Vlad Plahotniuc", presupune Munteanu.

În opinia sa, în iunie 2014, PCRM a eliberat în mod voluntar terenul electoral pentru PSRM, unde înainte de aceasta a domnit mulţi ani.

„În mai 2014, în PCRM a avut loc o revoltă, iar noi, tinerii comunişti, cum am fost numiţi, am plecat din partid de bunăvoie. Apoi a urmat eliminarea partidului „Patria" de la alegeri. Electoratul de stânga a căzut pe PSRM, ca un măr pe capul lui Isaac Newton", a explicat el.

Referindu-se la un rezultat probabil al PSRM la alegeri, Munteanu a spus ca va fi „aşa cum l-a gândit Plahotniuc".

„Preşedintele Igor Dodon este absolut dependent. Amintesc că el a aprobat toate cele mai revoltătoare decizii ale Partidului Democrat, de la sistemul electoral mixt până la „conveierul" cu aprobarea judecătorilor. Restul timpului, şeful PSRM se ocupă de selfie-uri cu deputaţii din Duma de Stat cu reputaţie dubioasă, de vizite ale rapperilor şi de călătorii în Europa, unde cred că îşi păstrează activele. El nu merge în Rusia decât dacă aceasta se referă la o întâlnire cu Vladimir Putin", a declarat fostul comunist.

El l-a descris pe Dodon „ca pe o persoană de nicăieri şi pe care îl cheamă nicicum".

„Pentru mine personal e insultător să discutăm orice declaraţii ale lui Dodon. Aceste alegeri sunt ultima salvă a partidului de guvernământ şi PSRM", a spus Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării