1 554
2
Moţpan: Mulți din PSRM nu sunt pregătiți să se supună lui Dodon
1 554
2

Mulţi din Partidul Socialiştilor (PSRM) înţeleg complexitatea situaţiei actuale şi nu sunt pregătiţi să se supună preşedintelui Igor Dodon.

Opinia aparţine deputatului din fracţiunea parlamentară Platforma "Demnitate şi Adevăr" (DA), Chiril Moţpan, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat, în ajun, într-un briefing de presă, explicând de la cine forţele de dreapta vor solicita sprijin pentru moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, că "mulţi colegi din facţiunea PSRM au propria opinie, dar nu întotdeauna pot să-şi asume riscul pentru ca să o exprime".

Moţpan a menţionat că a vorbit deja cu unii dintre ei.

"Vă asigur că unii colegi socialişti şi majoritatea deputaţilor PDM sunt gata să susţină moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe", a spus el.

Deputatul Dinu Plîngău a menţionat că "candidatura lui Ciocoi a fost propusă în calitate de ministru încă în luna iunie (în momentul formării coaliţiei PSRM-ACUM -"I."), totuşi, ulterior, datorită negocierilor dificile, Dodon a cedat", iar Platforma DA "nu şi-a schimbat atitudinea faţă de această persoană".

Deputatul fracţiunii PAS, Oazu Nantoi, a subliniat că "situaţia devine din ce în ce mai periculoasă", având în vedere faptul că Dodon "continuă să fie ghidat de instrucţiunile lui Kozak (şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse -"I. )".

"Dacă societatea nu se trezeşte acum, mâine putem pierde ţara", a menţionat Nantoi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter