main logo
609

Motivul pentru care PL cere excluderea PSRM din cursa electorală

Partidul Liberal a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cer excluderea PSRM din cursa electorală.

Motivul pentru care PL cere excluderea PSRM din cursa electoralăMotivul pentru care PL cere excluderea PSRM din cursa electorală

Potrivit liberalilor motivul este activitatea președintelui Dodon și mai exact declarația prin care acesta și-a exprimat susținerea față de PSRM, vizita la Moscova și evenimentele organizate de președinte în ultima perioadă, care potrivit PL, ar avea tentă electorală, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Rugat să comenteze acuzațiile, Maxim Lebedinschi, reprezentantul PSRM la CEC, a declarat că partidul a primit contestația dată și pregătesc un răspuns, în privința acuzațiilor enunțate de liberalii, acesta a spus că nu le recunosc.

Liberalii consideră că astfel au fost încălcate mai multe prevederi ale Codului Electoral prin următoarele acțiuni:

1. Susținere politică și electorală din străinătate din partea Federației Ruse (amnistia și exportul)
2. Susținere financiară din străinătate – achitarea de către „GazpromAvia” a zborului lui Igor Dodon
3. Folosirea imaginii personalităților din străinătate: Vladimir Puțin, Patriarhul Kiril, Valentina Matvienko
4. Folosirea resurselor administrative ale Președinției prin agentul electoral declarat, Igor Dodon, organizarea de evenimente la Chișinău și în teritoriu: organizare, săli, transport 5. Oferirea de bani și cadouri alegătorilor: bani, câte 10.000 de lei pentru mai multe familii, cadouri materiale, oferite la întâlnirile electorale de la Soroca și Ocnița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării