main logo
1080

Motivul pentru care Gheorghe Petic ar putea fi eliberat din arest

Gheorghe Petic, președintele Organizației teritoriale al Partidului Politic Platforma DA la Ungheni a fost inclus în lista candidaților Blocului Electoral ACUM pe lista națională.

Motivul pentru care Gheorghe Petic ar putea fi eliberat din arest

Avocații ar urma să solicite eliberarea acestuia din arest pentru a putea participa în cursa electorală. În cazul în care instanța va respinge cererea, autoritățile sunt obligate să-i asigure lui Gheorghe Petic condițiile necesare pentru a face campanie electorală din penitenciar, a declarat pentru Ziarul de Gardă avocata Angela Istrate.

„Am făcut o cerere de schimbare a măsurii preventive din arest în garanția personală a mea, a soțului meu și a avocatului Adrian Cojocaru. Instanța a respins cererea, dar la ședință nu a fost prezentat faptul că dumnealui este inclus în listă, deoarece la momentul când s-a preconizat ședința nu dețineam informații despre lista respectivă. Noi contestăm încheierea respectivă la Curtea de Apel și deja acolo vom prezenta lista dată”, a declarat  pentru ZdG Angela Istrate, avocata lui Gheorghe Petic.

Avocata a mai declarat că în situația dată poate fi invocat și precedentul lui Ilan Șor, învinuit în dosarul devalizării Băncii de Economii. În 2015 Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu pentru a participa în cursa electorală pentru postul de primar al oraşului Orhei.

„În cazul în care măsura preventivă nu va fi schimbată, nimeni nu-l împiedică pe Gheorghe Petic să facă campanie electorală chiar din penitenciar. E cred autorităților le va fi mult mai difcil să asigure această campanie decât să-l elibereze, cu atât mai mult că dumnealui este învinuit de o crimă mai puțin gravă, nu este o crimă gravă, excepțional de gravă sau deosebit de gravă”, susține Angela Istrate.

Potrivit art. 46, alin. 5 din Codul Electoral, „pe durata  perioadei electorale, candidaţii nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi, reţinuţi sau supuşi unor sancţiuni administrative fără consimţămîntul organului electoral care i-a înregistrat, cu excepţia cazurilor de infracţiuni flagrante”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării