main logo
743

Motivul din care autobuzele electrice vor fi asamblate la Chișinău

Autobuzele electrice promise de Pavel Filip, vor fi asamblate la Chișinău pentru că prețul este mai mic, susține premierul Pavel Filip.

Motivul din care autobuzele electrice vor fi asamblate la Chișinău

Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, spune că ideea îi aparține și că 20 de autobuze cu baterii circulau deja în Capitala, iar Filip se laudă cu un proiect care a prins viață încă acum 8 ani, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Pavel Filip: „La prima etapa este vorba de participarea lor la un concurs lansat de primăria Chișinău. În etapa a doua se propune să mergem pe aceeași cale pe care am mers cu troleibuzele, asamblarea la Chișinău pentru că acest lucru ne oferă să obținem un preț mai bun prețul de cost scade și o parte de costuri vin pe umerii Chișinăului".

Fostul primar de Chișinău susține că ideea este, de fapt, a lui și ca 20 de autobuze pe baterii deja circulă în Capitală, spre aeroport și suburbii.

Dorin Chirtoacă: „Faptul că Filip a ajuns în halele de la Minsk este un lucru bun, doar că se întâmplă la 8 ani întârziere față de ceea ce am reușit noi. Ar fi trebuit să fie corect să spună că primăria a început, guvernul va continua. Mai ales că există acorduri dintre cele două guverne în acest sens. Vor să o facă pe demiurgii, vor să arate că până la ei nimeni nu a făcut nimic”. 

În 2010, la inițiativa primarului de atunci Dorin Chirtoacă și cu susținerea financiară a instituțiilor europene a fost inițiat proiectul „Transportul public Chișinău”, în urma căruia uzina din Minsk a livrat 102 troleibuze. În 2012 a fost implementat un alt proiect care prevedea asamblarea troleibuzelor, inclusiv cu baterii în cadrul Regiei Transport Electric din Chișinău.

Ieri, Pavel Filip, care se afla într-o vizită la Minsk a declarat că la Chișinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Astfel ca la Chișinău urmează să fie creată o intreprindere mixtă moldo-belarusă de asamblare a autobuzelor electrice. În comun cu uzina „Belkommunmash”, la Chișinău anul acesta au fost asamblate 15 troleibuze noi, iar în total - peste 110 unități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării