main logo
382

Motivul deschiderii secțiilor de vot în incinta bisericilor din SUA

Ambasada R. Moldova în SUA precizează că unele secții de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 au fost deschise în incinta unor spații cu destinație religioasă.

Motivul deschiderii secțiilor de vot în incinta bisericilor din SUA

Motivul ar fi că „de cele mai dese ori comunitățile bisericești din SUA sunt dispuse să ofere aceste spații cu titlu gratuit, precum și dispun de spații ce corespund criteriilor necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Ambasada informează printr-un comunicat oficial că a apelat la liderii/membrii diasporei locale să ofere susținere în procesul de identificare a spațiilor cu titlu gratuit (pro-bono) pentru amplasarea secțiilor de votare în orașele stabilite prin Hotărârea Comisiei Electorale Centrale.

„Majoritatea secțiilor de votare au fost înființate în baza înțelegerilor Ambasadei cu liderii de comunități, care au sprijinit Ambasada și în scrutinele anterioare. 

(…) Acest precedent a fost folosit în toate scrutinele electorale de până acum”, se arată în comunicat.

Pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe teritoriul Statelor Unite vor fi deschise 12 secții de vot dintre care patru sunt amplasate în incinta unor biserici sau spații cu destinație religioasă.

Pe circumscripția nr. 51 SUA și Canada vor concura 13 candidați electorali. 

Primul pe listă este candidatul PDM Ghenadie Moroșanu, urmat de Gaik Vartanean de la PSRM, Viorel Savva (candidat independent) și Valeriu Ghilețchi (candidat indepdendent). 

A cincea pe listă figurează Rodica Rusu, candidata Partidului „Șor”, urmată de candidații independenți Alexandrin Patron,  Petru Neaga și Gheorghi Grozav.

Pe locul nouă este candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, urmat de alți patru candidați independenți: Valentin Ganea, Oleg Bînzar, Roman Palancica și Ana Vasilachi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării