main logo
4974

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, avizată

Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit azi la ora 11:00 pentru a examina moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, avizatăFoto: știri.md

Totodată, pe parcursul zilei, și Biroul permanent se va întruni în ședință pentru a stabili data ședinței plenare când va fi dezbătută moțiunea de cenzură, transmite Știri.md. 

Moțiunea împotriva guvernului Sandu a fost înaintată conform tuturor prevederilor. Respectiv, Comisia a acordat un aviz consultativ asupra moțiunii.

Potrivit publika.md, la şedinţă s-au prezenta doar deputaţii de la PDM şi PSRM. PAS nu a participat

Ion Creangă, preşedintele Direcţiei juridice a Parlamentului: Nu e necesar un aviz al Comisiei juridice pentru moţiunea de cenzură. Parlamentul, la examinarea fiecărei moțiuni, își stabilea un propriu regulament.

Democratul Sergiu Sîrbu: Este prima moţiune de cenzură pe angajări de răspundere. Poate nu este nevoie de raportul de Comisie. Însă dezbaterea se face conform regulamentului de dezbatere a moțiunii simple. Dezbaterea politică rămâne la discreţia Parlamentului. Noi vom dezbate aspectul juridic.

Socialistul Bolea: S-au respectat toate procedurile indicate în Regulament şi Constituţie. Ce ţine de proceduri indicăm că urmează să fie dat cuvântul premierului, după întrebări şi răspunsuri, luări de cuvânt, apoi votarea. În rest alte proceduri nu sunt prevăzute. 

Vasile Bolea: Moțiunea împotriva guvernului Sandu a fost înaintată conform tuturor prevederilor. Respectiv, Comisia a acordat un aviz consultativ asupra moțiunii.

Amintim că Partidul Socialiștilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării