main logo
966

Moțiune de cenzură. Deputat: Cu vot secret, am fi putut demite Guvernul

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, consideră că dacă procedura de vot ar fi una secretă, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița ar fi acumulat mai multe voturi.

Moțiune de cenzură. Deputat: Cu vot secret, am fi putut demite GuvernulFoto: Captură video

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul N4, transmite Știri.md.

"În cazul în care această procedură de vot s-ar produce printr-o metodă secretă, credeți-mă că voturi ar fi fost mai multe pentru demiterea acestui Guvern. Mulți deputați din PAS se revoltă, de exemplu, când este vorba de reforma universitară când s-a optimizat Universitatea Agrară. Mulți din ei sunt din teritorii și văd anumite realități care sunt total diferite vizavi de ceea ce declară prim-ministrul Gavrilița. De aceea, dacă am avea acel vot secret, la sigur am putea să ajungem la numărul necesar de voturi", a spus Batrîncea.

Reamintim că moțiunea de cenzură depusă de Blocul Socialiștilor și Comuniștilor împotriva activității Guvernului a picat, iar Cabinetul de miniștri, în frunte cu Natalia Gavrilița, rămâne în funcție.

În cadrul ședinței Parlamentului din 22 septembrie, moțiunea a fost respinsă cu votul a 44 de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar în favoarea moțiunii, au votat doar 30 de deputați din opoziție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării