main logo
2217

Moscova, revoltată că televiziunile sale din Moldova au fost sancționate de Canada

Moscova recunoaște că deține controlul asupra celor șase televiziuni moldovenești incluse zilele trecute de autoritățile canadiene în lista de sancțiuni.

Moscova, revoltată că televiziunile sale din Moldova au fost sancționateFoto: Simbol

Astfel, ambasadorul Rusiei la Ottawa, Oleg Stepanov, leagă decizia Guvernului condus de Justin Trudeau de așa-zisa „tentativă de a răspândi rusofobia”, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Politica de sancțiuni a Canadei, în general, este absolut ilegală din punctul de vedere al dreptului internațional și devine tot mai absurdă. Rusofobia lor depășește toate limitele, așa că ei încearcă să o răspândească în alte jurisdicții. În fond, aceste sancțiuni reprezintă o bravadă goală, care confirmă faptul că sancțiunile nu au funcționat și nu funcționează, iar potențialul de îndeplinire al lor este depășit. Implementând sancțiuni împotriva a noi instituții mass-media, conducerea canadiană încă o dată confirmă esența falsă a democrației liberale pe care o promovează. Când la nivel de stat este implementată încălcarea libertății de exprimare și a presei, asta deja nu mai este democrație, dar fascism neoliberal sub masca sa”, a declarat Stepanov.

Știri.md amintește că luni, 16 octombrie, Canada a impus sancțiuni împotriva a nouă cetățeni moldoveni și șase televiziuni asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

La scurt timp, Ilan Șor a venit cu o reacție la sancțiunile impuse de Canada și a declarat că nu îi pasă de ce spune sau ce face Executivul canadian.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării