main logo
5525

Moscova presează ONU? Conferința FAO ar fi fost mutată de la Chișinău

Rusia afirmă că a reușit să schimbe locația conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urma să aibă loc în mai la Chișinău.

Moscova presează ONU? Conferința FAO ar fi fost mutată de la ChișinăuImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, evenimentul va avea loc la sediul FAO de la Roma, după ce, anterior, autoritățile R. Moldova au anunțat că nu vor admite participarea în persoană a reprezentanților Federației Ruse, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Datorită eforturilor coordonate ale MID-ului Rusiei, Ambasadei Rusiei la Chișinău, reprezentanței permanente a Rusiei la FAO, țara noastră a reușit să obțină schimbarea locației a celei de-a 34-a sesiuni regionale a conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură. Am reușit să obținem mutarea conferinței din Chișinău în sediul FAO de la Roma”, a declarat Zaharova.

Cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) urma să se desfășoare la Chișinău în perioada 14-17 mai. În cadrul reuniunii vor fi discutate subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă. Ministerul de Externe de la Chișinău anunța anterior că nu va admite participarea reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la evenimentul respectiv.

Anterior, Rusia a anunțat că se va adresa la Organizația Națiunilor Unite pentru a afla care este poziția ONU față de decizia R. Moldova de a nu admite participarea reprezentanților săi la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării