542
1
Moscova: Guvernul Sandu să promoveze cooperarea Rusia-Moldova
542
1

Moscova așteaptă ca noul guvern de la Chișinău „să ia măsuri constructive pentru a promova cooperarea ruso-moldovenească în diferite domenii”, și declară că ea este gata pentru acest lucru, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe al Rusiei.

Colaj: Ipn.md

De asemenea, Ministerul de Externe rus se declară mulțumit de soluționarea pașnică a crizei politice din Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN

Potrivit comentariului emis, printre cele mai importante provocări cu care se confruntă noile autorități se numără soluționarea sarcinilor urgente în sfera democratizării proceselor politice interne, precum și dezvoltarea socio-economică a țării.

Anterior, Moscova a salutat formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului Republicii Moldova. Atunci, Ministerul de Externe a menționat că „este gata să colaboreze cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”.

Citește și
article image
Politolog: Primul ministru care va pleca din Guvernul Sandu
1
1347
article image
Ion Leahu, despre cele 100 de zile ale noului Guvern Sandu
0
188
article image
Primele 100 de zile ale noii guvernări. Experți: Populism...
0
469
article image
Kosaciov: Rusia vrea relații de bună vecinătate cu Moldova
1
119