main logo
326

Monitorul Oficial: Programul calendaristic privind organizarea alegerilor locale

Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, va fi publicat vineri, 9 august, în Monitorul Oficial.

Programul calendaristic privind organizarea alegerilor locale, în MOFoto: moldpres.md

Potrivit documentului, perioada electorală pentru alegerile locale va începe la 19 august, iar campania electorală - după înregistrarea candidaților la alegeri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Totodată, buletinele de vot vor fi tipărite până la 16 octombrie, acestea urmând a fi remise consiliilor electorale până la 18 octombrie. Secțiile de votare vor fi constituite până la 14 septembrie, în baza propunerilor primarilor, iar birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi create până la 24 septembrie.

Tot mâine, în Monitorul Oficial va fi publicat și Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare noi din data de 20 octombrie 2019 în patru circumscripții electorale uninominale.

La vot vor fi așteptați locuitorii raionului Nisporeni, circumscripția nr. 17, unde a fost ales Vladimir Plahotniuc, cei din circumscripția nr. 33, unde a fost votat Andrei Năstase, cei din circumscripția nr. 48, unde a fost ales Viorel Melnic, și cei din circumscripția nr. 50 Europa de Vest, unde a fost votată Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării