main logo
555

Monitorul Oficial: Modificările la Legea procuraturii, în vigoare

Modificările la Legea procuraturii, care vizează reglementarea vacanței funcției de Procuror General, au intrat în vigoare marți, 23 iulie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Monitorul Oficial: Modificările la Legea procuraturii, în vigoareFoto: moldpres.md

Potrivit noilor prevederi, procedura de desemnare a Procurorului General interimar va parcurge următoarele etape, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care se face propunerea se convoacă în maximum trei zile de la intervenirea vacanței funcției. 

Președintele țării va putea respinge candidatura propusă în cazul depistării unor probe incontestabile de incompatibilitate a candidatului cu funcția respectivă, de încălcare a legislației sau a procedurilor legale de selecție a acestuia. 

În cazul respingerii candidaturii sau în cazul în care CSP nu propune candidatura în termenul indicat, procurorul general interimar va fi desemnat prin decret prezidențial la propunerea parlamentului, cu avizul CSP. Parlamentul va propune candidatura în maximum trei zile de la respingerea candidaturii de către președinte sau de la expirarea termenului în care Consiliul Superior al Procurorilor trebuia să propună candidatura.

În lege este stipulat că ședința CSP la care se face propunerea privind desemnarea Procurorului General interimar urmează să fie convocată în maximum trei zile de la intrarea în vigoare a noii legi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării