main logo
433

Monitorul Oficial: Decretele privind revocarea din funcție a 2 miniștri

Decretele privind revocarea din funcție a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Monitorul Oficial: Decretele privind revocarea din funcție a 2 miniștriMonitorul Oficial: Decretele privind revocarea din funcție a 2 miniștri

Decretele au fost semnate ieri de șeful statului. În aceeași zi, președintele Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcții a noilor miniștri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În context, prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că se va adresa la Curtea Constituțională „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional”. 

Acum două zile, liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunţat că doi miniştri din actualul Guvern, cel al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului şi cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor fi schimbaţi.

Președintele democraţilor a specificat că pentru cele două fotolii de ministru deţinute anterior de Liviu Volconovici şi Svetlana Cebotari, formaţiunea pe care o conduce i-a propus pe Nicolae Ciubuc şi Silvia Radu. Astfel, Silvia Radu va prelua conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Nicolae Ciubuc pe cea a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării