11 iun, 2019 13:30
584
0

Moldovenii din Germania și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu

11 iun, 2019 13:30
584
0

Și un grup de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți cu traiul în orașul Frankfurt pe Main, Germania, susțin Guvernul Sandu.

Moldovenii din Germania și-au anunțat susținerea pentru Guvernul SanduFoto: tv8.md

În cadrul unei manifestații, unul dintre participanți a declarat că „cetățenii din diasporă sunt gata să revină oricând în țară pentru a apăra această victorie”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Totodată, unul dintre cetățeni a dat citire unei declarații prin care anunță că diaspora condamnă atitudinea agresivă de care au dat dovadă zilele trecute forțele de ordine față de jurnaliști.

În cadrul unei manifestații oamenii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și ale Uniunii Europene. De asemenea, aceștia au adus cu dânșii pancarte pe care scria: „Noi suntem puterea”, „Nu vă jucați cu speranțele noastre” și „Diaspora e cu voi”.

Tot în cadrul manifestației oamenii au scandat lozinci precum: „Susținem Guvernul Maia Sandu” și „Jos Plahotniuc”, iar unul dintre cetățeni a dat citirii declrației prin care anunță că diaspora din Germania condamnă ultimele hotărâri ale Curții Constituționale și solicită implicarea partenerilor externi în soluționarea crizei politice din Republica Moldova.

Mai jos este atașat textul declarației.

1.Condamnăm cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență. 

2. Dezaprobăm atitudinea agresivă și neadecvată a Partidului Democrat și incitarea la ură. 

3.Condamnăm acțiunile barbare și mafiote ale acestui regim. Acțiuni care s-au developat prin hărțuirea jurnaliștilor la protestul de ieri din Piața Marei Adunări Naționale (PMAN).  Acest lucru este absolut inadmisibil într-un stat democrat. 

4.Condamnăm hotărârile nelegitime ale Curții Constituționale care duc la uzurparea puterii în stat și destabilizarea situației. 

5.Cerem demisia Curții Constituționale, instituție care prin hotărârile sale s-a compromis totalmente. 

6.Condamnăm acțiunile nelegitime ale fostei deja Guvernări. Rugăm ca să fie predate pe cale pașnică toate instituțiile de stat.

7. Diaspora solicită implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii. 

8. Diaspora din Germania salută noua coaliție de Parlament care contribuie la debarcarea regimului Plahotniuc și recunoaște noua guvernare instituită prin Guvernul Sandu. Salutăm Guvernul legitim instaurat în mod democratic.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter