main logo
769

Moldova vrea să părăsească CSI. Bolea: Acest proces nu trebuie grăbit

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a declarat de mai multe ori că Republica Moldova trebuie să iască treptat din CSI. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” că acest proces nu trebuie grăbit.

Moldova vrea să părăsească CSI. Bolea: Acest proces nu trebuie grăbit

„Acest proces nu trebuie grăbit în ce privește piața de desfacere. Acum agricultorii moldoveni nu au unde exporta în altă parte producția sa. Totodată o parte dintre aceștia își livrează producția în Kazahstan, Kârgâzstan care sunt membre CSI „, a punctat Bolea, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

Ministrul de Externe a declarat că Guvernul Republicii Moldova ia în considerare ieșirea oficială din Comunitatea Statelor Independete (CSI), organizație condusă de Rusia. Din CSI fac parte 9 dintre cele 15 state care se aflau în componența Uniunii Sovietice.

„În CSI nu vedem procese care au loc și care ar fi în interesul Republicii Moldova. Au loc unele întâlniri, dar noi nu participăm la ele. Acesta este răspunsul nostru la agresiunea rusă împotriva Ucrainei. La export noi avem probleme încă din anul 2006, iar odată cu trecerea timpului vedem că această organizație devine tot mai puțin relevantă pentru țara noastră”, spunea ministrul de Externe Nicu Popescu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării