main logo
339

Moldova și Letonia sunt interesate în dezvoltarea dialogului bilateral

Intensificarea dialogului politic și aprofundarea relațiilor comercial-economice, culturale, sociale și de alt ordin dintre Republica Moldova și Letonia, au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu noul ambasador al acestei țări la Chișinău, Uldis Mikut.

Moldova și Letonia sunt interesate în dezvoltarea dialogului bilateralFoto: mfa.gov.md

Interlocutorii au evocat relaţiile dinamice de cooperare dintre ţările noastre în multiple domenii de interes comun, exprimând intenţia aprofundării acestora, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor comercial-economice ale ambelor state, transmite Știri.md

În cadrul întrevederii, Tudor Ulianovschi a apreciat sprijinul politic al Letoniei în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova şi reintegrare a ţării. 

În context, ambasadorul Uldis Mikut a subliniat că Letonia doreşte ca Moldova să-şi continue traseul european, să avanseze în realizarea reformelor, înregistrând progrese în acest scop. Totodată, diplomatul leton a reiterat că ţara sa este disponibilă să continue acordarea asistenţei şi expertizei necesare în diverse domenii.

Tudor Ulianovschi și Uldis Mikut au avut un schimb de opinii privind situaţia politică din ambele state, situaţia regională, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, susţinerea reciprocă în format multilateral etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării