main logo
523

Moldova şi Italia vor semna un acord în domeniul protecţiei sociale

Moldova şi Italia intenţionează să semneze un acord în domeniul protecţiei sociale şi al recunoaşterii reciproce a actelor de studii.

Moldova şi Italia vor semna un acord în domeniul protecţiei sociale

Despre aceasta s-a discutat în cadrul vizitei de lucru a delegaţiei Comisiei politică externă şi integrare europeană a R. Moldova la Parlamentul Republicii Italiene, transmite Știri.md.

Parlamentarii italieni au apreciat realizările Republicii Moldova în procesul de modernizare și reformare din ultimii ani, reconfirmând susținerea și încrederea din partea Italiei a eforturilor țării noastre pe calea integrării europene.

Delegația Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului a reiterat interesul Republicii Moldova în încheierea acestor acorduri, având în vedere numărul mare de muncitori moldoveni în Italia și în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunității moldovenilor aflați peste hotare.

La fel, părțile s-au pronunțat pentru extinderea și avansarea relațiilor comercial-economice moldo-italiene. 

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a încurajat participarea investitorilor și companiilor italiene în realizarea proiectelor de interes reciproc în domeniul economiei și dezvoltării regionale, menționând în context că Italia se plasează pe locul 2 după volumul investiţiilor străine directe în Republica Moldova și este al doilea partener comercial al țării noastre după derularea exporturilor.

Menționăm că din componența delegației condusă de Președinta Comisiei, Violeta Ivanov fac parte deputații Vladimir Vitiuc, Vicepreședintele Parlamentului și Adrian Lebedinschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării