main logo
2097

Moldova se alătură sancțiunilor împotriva producătorului rus de diamante

Nouă țări, inclusiv Republica Moldova și Ucraina, s-au alăturat deciziei Uniunii Europene (UE) privind sancțiunile împotriva celui mai mare producător rus de diamante, grupul public Alrosa, şi a directorului său general, Pavel Marinîcev, scrie „Evropeiskaia Pravda”, cu referire la declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.

Moldova se alătură sancțiunilor împotriva producătorului rus de diamanteImagine simbol

Potrivit lui Josep Borrell, țările candidate la UE - Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina, precum și țările membre a Asociației Europene a Liberului Schimb: Islanda, Liechtenstein și Norvegia - au decis să se alăture sancțiunilor împotriva grupului Alrosa, transmite Știri.md, cu referire la newsmaker.md. 

„Ei se vor asigura că politicile lor naționale sunt în conformitate cu această decizie a Consiliului. Uniunea Europeană ține cont de acest angajament și îl salută”, a adăugat înalt diplomatul UE, pe 2 februarie.

Știri.md amintește că, la data de 3 ianuarie curent, Uniunea Europeană (UE) a anunţat că a adoptat sancţiuni contra celui mai mare producător rus de diamante, grupul public Alrosa, şi a directorului său general, în cadrul unui pachet de măsuri adoptat în decembrie ca urmare a războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Acesta este cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării