main logo
1764

Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UE

Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UE din cauza numărului mare de șederi ilegale și a numărului considerabil de cereri de azil nefondate.

Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UEFoto: anticoruptie.md

Germania, Italia și Belgia se declară îngrijorate și discută intens despre declanșarea mecanismului de suspendare a regimului de vize cu UE, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Moldova a înregistrat un salt de 429% în iunie–august 2019 și iunie–august 2021, se menționează într-un document publicat de către EUobserver și datat cu 27 septembrie curent.

„În cazul unei îmbunătățiri reduse sau a unei lipse generale de progres [...], Comisia Europeană ar trebui, în opinia noastră, să sublinieze că declanșarea mecanismului de suspendare a regimului de vize (Visa Suspension Mechanism) este o opțiune reală”, a declarat delegația germană în același document.

În pofida condițiilor pandemice, Germania a înregistrat o creștere a „șederilor neautorizate” din partea cetățenilor Albaniei, Moldovei și Ucrainei.

De asemenea, este indicată o creștere cu 51% a cererilor de azil din partea cetățenilor georgieni în ultimele trei luni în comparație cu aceeași perioadă a lui 2019.

Citește continuarea pe Anticoruptie.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării