main logo
3552

Moldova a cheltuit 13 milioane de lei pentru organizarea Summitului CPE

Summitul Comunității Europene din 1 iunie, de la Bulboaca, i-a costat pe moldoveni peste 13 milioane de lei, cu trei milioane de lei mai mult decât s-a preconizat.

Moldova a cheltuit 13 milioane de lei pentru organizarea Summitului CPEFoto: NewsMaker

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a menționat că o parte din aceste costuri urmează să fie parțial rambursate de partenerii R. Moldova, transmite Știri.md

Șeful MAEIE a menționat că mai multe state, printre care România, Franța, Suedia și Marea Britanie, și-au asumat costurile pentru diferite elemente de organizare a Summitului.

"O parte din aceste costuri însă urmează să fie parțial rambursate de partenerii noștri externe care pregătesc și finalizează acele pierderi financiare care ne vor permite să reducem acest cost final pentru organizarea Summitului", a declarat Nicu Popescu. 

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat importanța organizării Summitului CPE pentru R. Moldova, afirmând că acesta a permis consolidarea parteneriatelor existente și a evidențiat locul țării noastre în familia europeană.

"Organizarea Summitului CPE ne-a permis să consolidăm parteneriatele pe care le avem, locul Moldovei în familia europeană de state, să accelerăm mai multe proiecte care aduc beneficii concrete cetățenilor noștri. Cel mai periculos lucru pentru Moldova e să fie izolată", a mai spus Nicu Popescu.

Știri.md amintește că R. Moldova a fost, pe 1 iunie, gazda Summitului Comunității Politice Europene reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul de a discuta și de a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării