main logo
410

Mogherini: UE așteaptă depolitizarea instituțiilor din R. Moldova

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vice-președintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, susține că Uniunea Europeană așteaptă de la noua guvernare de la Chișinău mai multe reforme-cheie, printre care în justiție, lupta împotriva corupției și depolitizarea instituțiilor de stat.

Mogherini: UE așteaptă depolitizarea instituțiilor din R. Moldova

În cadrul întrevederii avute cu șeful statului, Igor Dodon, oficialul european a subliniat așteptările Uniunii Europene pentru autoritățile moldovenești de a avea o muncă coerentă și colectivă în implementarea reformelor-cheie, întrucât un progres tangibil și continuat este vital pentru reluarea sprijinului UE pentru țara noastră, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Conform unui comunicat remis de Uniunea Europeană, Înaltul Reprezentant a subliniat că este nevoie de progrese în ceea ce privește reforma justiției, lupta împotriva corupției și depolitizarea instituțiilor, în beneficiul oamenilor.

De menționat că, în urma tranziției pașnice a puterii la începutul verii, UE a eliberat câteva plăți de sprijin bugetar și evaluează în prezent îndeplinirea condițiilor pentru acordarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro. 

„Dar sprijinul UE va continua să se bazeze pe un progres tangibil”, susține comunitatea europeană.

În context, Federica Mogherini a apreciat angajamentul guvernului și al președintelui de a aborda reformele și provocările viitoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării