main logo
622

Modificări la Consiliul Concurenței: Instituția va avea 130 de angajați

Parlamentul urmează să aprobe structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței.

Modificări la Consiliul Concurenței: Instituția va avea 130 de angajațiModificări la Consiliul Concurenței: Instituția va avea 130 de angajați

Proiectul de hotărâre a fost discutat astăzi la ședința Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Preşedintele comisiei, Ştefan Creangă, a menţionat că documentul care va fi propus spre aprobare deputaţilor, are drept scop optimizarea structurii organizatorice a Consiliului Concurenței, în vederea eficientizării activității în domeniile de competență. 

Consiliul Concurenței va avea 130 de angajați sau cu două unități de personal mai puțin decât anul trecut. Comparativ cu actuala structură, rămân neschimbate subdiviziunile de bază din cadrul instituției care desfășoară acțiuni anticartel, investighează practicile anticoncurențiale și concurența neloială, monitorizează ajutoarele de stat. Modificările vizează subdiviziunile care acordă asistență organizatorică, materială și financiară Plenului Consiliului Concurenței și unitățile structurale care îndeplinesc atribuțiile de bază ale autorității. 

Proiectul respectiv nu implică majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare și se încadrează în limitele bugetului Consiliului Concurenței, aprobat în Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării