main logo
676

Miting la Ceadâr-Lunga: S-a cerut demisia Guvernului și președintelui

Demisia guvernului Nataliei Gavrilița și a președintelui Maia Sandu a fost cerută duminică la un miting la care au participat mai mult de 100 de locuitori ai orașului găgăuz Ceadâr-Lunga, care au protestat împotriva "politicii antisociale a autorităților".

Miting la Ceadâr-Lunga: S-a cerut demisia Guvernului și președinteluiFoto: gagauzinfo.md

Aceștia au adus cu ei drapele ale autonomiei și au scandat "Jos Sandu!", "Rusia!", "Putin!", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Deputatul Adunării populare a Găgăuziei (PNG) Gheorghe Leiciu a spus că "din anii 90 ai secolului trecut, populația n-a mai simțit o asemenea vulnerabilitate socială și probleme energetice".

El și-a exprimat nedumerirea față de faptul că în Ucraina aflată în război inflația este mai mică de 20%, iar prețurile la medicamente, gaze și tarife la alimente sunt mai mici decât în Republica Moldova.

"În Rusia, care este supusă unei presiuni serioase din cauza sancțiunilor, inflația este mai mică de 17%, în timp ce noi avem aproape 32%. Acesta este un răspuns la întrebarea ce fel de guvernare există în țara noastră", crede Leiciu.

Protestatarii au cerut autorităților să înceapă negocieri cu conducerea Federației Ruse pentru reducerea prețului gazelor furnizate Moldovei.

"Dacă mitingurile și protestele în masă se vor extinde în Moldova, vom putea forța autoritățile să-și ajusteze politica. Să facă ce a făcut Ungaria. În plus, îl avem pe șeful Găgăuziei, care este obligat să meargă la partenerii noștri strategici. Fără sprijin extern, nu vom putea supraviețui în această iarnă", crede deputatul APG Nicolai Ivanciuc.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării