main logo
1348

Miting de susținere la Parlament. Sandu: Ați ieșit din cercul fricii

În fața Parlamentului, autoritățile administrației publice locale susțin o declarație de presă, prin intermediul căreia își exprimă susținerea pentru Parlamentul legitim și Guvernul Maia Sandu.

Menționăm că primarii din republică și președinții de raioane s-au împărțit în două tabere, fiecare susținând unul din cele două Guverne de la Chișinău. Mai multe declarații au fost semnate de aceștia și făcute publice, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Maia Sandu: „Vă mulțumim pentru că ați ieșit din cercul fricii și al amenințărilor. Este un exemplu. Știm cum s-a ajuns aproape la fiecare primar cu șantaj, amenințări. Știm că ați fost puși în situații dificile. Trebuie să fiți responsabili doar în fața celor care v-au ales. Nimeni nu vă va mai hărțui. Trebuie să facem acest angajament comun. Să nu mai permitem niciodată ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Administrația publică locală este unul din pilonii procesului democratic.

Ieri, Consiliului local al Primăriei din comuna Pepeni, Primăria satului Puhoi, Federația Fermierilor din Moldova, Asociația Obștească a Persoanelor cu Dizabilități „Egalitate”, Școala Profesională din Leova, Consilierii din orașul Sîngera și Federația de combat sambo a Republicii Moldova au declarat că recunosc Parlamentul Republicii Moldova legal format și susțin Guvernul Sandu.

Primarii din Tîrșiței, Mereni, Sărătenii Vechi, Peticeni au venit cu declarații de susținere a Guvernului Sandu. Administrația orașului Taraclia a declarat că se va supune noului Guvern condus de Maia Sandu. Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuziei a scris că „susține pe deplin” eforturile lui Igor Dodon și a majorității parlamentare nou formate.

Consilieri din Consiliul Raional Ungheni au emis o declarație prin care spun că recunosc Guvernul Sandu.

Mai menționăm că peste o sută de profesori de la Universitatea Tehnică din capitală au semnat în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu. Dânșii fac apel către întreaga societate, persoane de bună-credință, să se implice și să sprijine guvernul proeuropean Maia Sandu: „capabil să scoată statul din captivitatea unui singur partid, a unui singur om, să dezoligarhizeze toate structurile statului și să organizeze în timp rezonabil alegeri parlamentare libere și corecte conform sistemului proporțional recomandat de înalta Comisie de la Veneția”.

Pe de altă parte, președinții și primarii din raioanele Nisporeni, Orhei, Briceni, Dubăsari, Dondușeni, Edineț, Glodeni, Ocnița, Rîșcani, Criuleni, Căușeni, Leova, Șoldănești și Ungheni, au anunțat că susțin Guvernul Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării