main logo
779

Misiunea preelectorală a APCE va întreprinde o vizită în R. Moldova

Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va efectua, în perioada 16-19 septembrie, o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țara noastră.

Misiunea preelectorală a APCE va întreprinde o vizită în R. MoldovaFoto: Imagine simbol

Oficialii vor avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov, transmite Știri.md.

Agenda mai include discuții cu președintele Autorității Naționale de Integritate, Lilian Chișca, cu președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, și cu membrii Comisiei Electorale Centrale. 

Delegația mai are planificate discuții cu principalii candidați la președinție și liderii partidelor politice, cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale implicate în observarea alegerilor și cu reprezentanți ai mass-media.

De menționat că delegația APCE este condusă de membra Parlamentului din Islanda, Thórhildur Sunna Ævarsdóttir. Din ea fac parte Chris Said (Malta), Valentina Grippo (Italia), Laura Castel (Spania), precum și coraportorii pentru onorarea obligațiunilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez (Elveția) și Zanda Kalniņa-Lukaševica (Letonia).

Amintim că pe 20 octombrie în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării