main logo
809

Mișin: Niciun observator nu a văzut o eventuală agitație a lui Dodon

„La întâlnirile președintelui Igor Dodon cu cetățenii au participat și observatori internaționali, însă niciunul dintre aceștia nu a evidențiat vreo acțiune de agitație electorală din partea șefului statului în favoarea Partidului Socialiștilor”.

Mișin: Niciun observator nu a văzut o eventuală agitație a lui DodonMișin: Nici un observator nu a văzut o eventuală agitație a lui Dodon

Declarația aparține juristului Serghei Mișin, care este consilierul președintelui pentru relații interetnice și se regăsește pe lista socialiștilor pentru alegerile din 24 februarie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Serghei Mișin se întreabă dacă nu este cumva utilizare a resurselor administrative faptul că în caravana PDM sunt implicați secretari de stat din cadrul ministerelor, reprezentanți ai autorităților publice locale, îmbrăcați în haine cu sigla PDM?

Juristul spune că mulți dintre susținătorii Partidului Socialiștilor sunt gata să iasă în stradă în legătură cu avertizarea Comisiei Electorale Centrale adresată Președinției.

Politologul Pavel Midrigan consideră că în Republica Moldova se va ajunge la alegeri anticipate având în vedere faptul că în actuala campanie electorală politicienii nu lasă loc de discuții și de negociere în viitorul Parlament. În cazul în care vor avea loc alegeri anticipate, Republica Moldova va rămâne în urmă încă mai mult la multe capitole.

Vineri, 8 februarie, Comisia Electorală Centrală a atenționat Președinția asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală”. Și Partidul Socialiștilor a fost avertizat, printr-o hotărâre CEC, privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției în campania electorală. Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul „Șor” au sesizat Comisia că șeful statului ar face transfer de imagine și ar susține PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării