main logo
494

Mișcarea creată în Moldova în susținerea președintelui țării

În Moldova a fost creată Mişcarea populară patriotică în susţinerea preşedintelui ţării.

Mișcarea creată în Moldova în susținerea președintelui țării

Potrivit reporterului agenţiei Infotag, anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unui miting al fondatorilor mişcării în faţa Preşedinţiei.

În cadrul mitingului, colonelul în rezervă Iurie Ciofu a declarat că a venit în Moldova în 1992 pentru „a apăra ţara şi statalitatea ei".

„Vrem ca Moldova să rămână liberă, suverană şi independentă, ca ţara să trăiască de sine stătător, „fără indicaţii de la unchiul Sam", a spus el.

El s-a pronunţat pentru consolidarea independenţei, suveranităţii şi neutralităţii Republicii Moldova, fiind împotriva cooperării cu NATO.

„Nu vrem ca copiii noştri să participe la operaţiunile îndoielnice ale NATO. Avem o atitudine negativă faţă de acest bloc şi nu vrem ca armata noastră să participe la operaţiunile şi exerciţiile sale. Suntem îngrijoraţi de faptul că Moldova renunţă treptat la neutralitatea sa şi alunecă spre acest bloc", a declarat Ciofu.

El a îndemnat participanţii la miting să-l apere pe Preşedinte şi să-l sprijine în confruntarea cu Parlamentul, care "îl înlătură pe şeful statului din funcţie, îi limitează împuternicirile, inclusiv în comandarea forţelor armate".

„Suntem gata să-l susţine, pe Preşedintele ales de popor şi să-i îndeplinim ordinul de apărare a Constituţiei şi a Patriei noastre", a spus el.

Cunoscutul activist al Partidului Socialiştilor, şeful organizaţiei obşteşti "Voevod", Nicolae Pascaru, i-a îndemnat pe cei prezenţi la miting să se unească pentru "a alunga guvernarea putredă şi pentru a schimba situaţia din ţară".

„În 2016, Dumnezeu ne-a dat o speranţă - un om care îşi iubeşte poporul şi îi vrea binele. Preşedintele Igor Dodon doreşte pace, prosperitate, stabilitate, nu vrea să lupte cu nimeni. Poporul trăieşte foarte rău şi numai împreună putem să ne protejăm ţara, să apăram Moldova. Împreună trebuie să sprijinim Preşedintele. Cauza noastră este dreaptă şi sfântă", a spus Pascaru.

În cadrul mitingului, Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat recunoştinţa pentru susţinere. El a numit simbolic faptul că, la 10 ani după dezordinile din 2009, la clădirea administraţiei prezidenţiale "au venit alţi oameni, al căror scop este să apere şi să creeze, nu să distrugă".

„Astăzi, a fost făcut abia primul pas pentru crearea Mişcării patriotice populare. Să o numim aşa, căci această mişcare este pentru Preşedinte, pentru ţară şi pentru valorile noastre. Astăzi au venit 1000-1300 de persoane. Îi îndemn pe fiecare să găsească încă 10 persoane gata să iasă la apelul meu şi să apere Preşedintele, ţara, independenţa, neutralitatea şi valorile ortodoxe", a spus Dodon.

El a calificat iniţiativa de creare a mişcării drept sprijin pentru poziţia sa, după ce, în ajun, a anunţat oficial că nu va candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Socialiştilor.

„Am decis să-mi îndeplinesc îndatoririle. Dar ştiţi cu toţii pe cine sprijin în aceste alegeri. Şi sunt recunoscător că susţineţi poziţia mea, aţi ieşit să mă susţineţi în această zi cu ger. Sper că în februarie-martie va fi mai cald şi, dacă va fi necesar, vom ieşi împreună cu toţii", a spus Dodon.

Participanţii la miting au scandat "Preşedintele!", "Moldova!". Ei nu aveau pancarte, iar poliţişti aproape că nu erau la manifestaţie. La miting au vorbit patru persoane, dintre care trei şi-au citit discursurile de pe foaie. La miting au participat circa 1.000 de persoane, în special veterani ai forţelor armate şi ai altor structuri de forţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării