main logo
4656

Ministrul rus de Externe: Moldova poate avea o soartă de neinvidiat

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că "acordarea Ucrainei și Moldovei (căreia, se pare că, de asemenea i-a fost pregătită o soartă de neinvidiat) a statutului de țară candidată la UE este parte a gambit-ului geopolitic al Occidentului împotriva Rusiei".

Ministrul rus de Externe: Moldova poate avea o soartă de neinvidiatFoto: Alatayar

Potrivit Infotag, el a exprimat o asemenea opinie în articolul "Despre înscenări ca metodă de politică a Occidentului" pentru publicația "Izvestia", apreciind că "Ucraina, Moldova și alte țări pe care UE le curtează astăzi sunt sortite să fie figuranți în jocurile Vestului", transmite Știri.md.

"Statele Unite, ca principal producător al acestor înscenări, comandă muzica și subiectul pe baza cărora este scris scenariul anti-rus în Europa", este sigur Lavrov.

Potrivit acestuia, "comunitatea politică europeană" inițiată de președintele Franței, Emmanuel Macron, nu promite niciun beneficiu financiar și economic deosebit, dar cere "solidaritate deplină cu UE în acțiunile sale antiruse".

"În acest caz, principiul nu mai este "ori-ori", dar "cine nu este cu noi este împotriva noastră". Macron însuși a explicat ce fel de "comunitate" este aceasta: UE va invita toate țările europene să i se alăture - "din Islanda până în Ucraina", dar nu și Rusia", consideră ministrul rus de Externe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării