main logo
3657

Ministrul Justiției și-a dat demisia. Cine e noul candidat

Ministrul Justiţiei, Stanislav Pavlovschi, şi-a dat demisia. Despre aceasta anunţă pe pagina de socializare prim-ministra Maia Sandu, precizând, totodată, că a înaintat propunerea pentru un nou candidat la funcţia de ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiției și-a dat demisia. Cine e noul candidat

„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcţia de ministru al Justiţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment”, a scris Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la TRM.md.

Potrivit prim-ministrei, în funcţia de ministru al Justiţiei a fost înaintată Olesea Stamate, care a fost până în prezent preşedinta Asociaţiei pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă.

„Este licenţiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei şi avocat. Are experienţă vastă în domeniile justiţie, afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale. 

Îi mulţumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală şi îi doresc mult succes în activitate”, a specificat prim-ministra Maia Sandu.

Stanislav Pavlovschi a notat pe pagina sa de Facebook că în perioada lucrului asupra Planului de Acţiuni în domeniul justiţiei a identificat incompatibilităţi de caracter personal.

„În perioada lucrului asupra Planului de Acţiuni în domeniul justiţiei am identificat mai multe incompatibilităţi de caracter personal, care, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, fac imposibilă activitatea în calitate de membru al Guvernului(...) 

Eu nu am căutat diferite chichiţe legislative ca să mă menţin cu orice preţ în funcţia de ministru şi am hotărât să înaintez doamnei prim-ministru 

Maia Sandu declaraţia mea de incompatibilitate şi încetare a funcţiei de membru al Guvernului. Eu îi doresc doamnei prim-ministru, precum şi tuturor membrilor Guvernului, mult succes în activitatea lor”, a scris Stanislav Pavlovschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării