main logo
1229

Ministerul Justiției îi acuză pe avocații lui Stoianoglo de manipulare

Ministerul Justiției acuză avocații lui Alexandr Stoianoglo de "manipulare" privind întrebările și recomandările CEDO în raport cu Procurorul general suspendat.

Ministerul Justiției îi acuză pe avocații lui Stoianoglo de manipulareFoto: Ministerul Justiției

Ministerul Justiției a publicat repetat un comunicat al său din 30 mai, în care precizează că va cere opinia pe acest caz de la toate părțile implicate, transmite Știri.md

"Astăzi, în spaţiul public au apărut doar comentariile avocaților domnului Stoianoglo pe marginea cererilor făcute publice de CtEDO la data de 20 iunie 2022, fapt care nu schimbă datele problemei. Cum am spus anterior, Ministerul Justiției (Agentul guvernamental) va solicita opiniile tuturor autorităților implicate și, în termenul acordat de către instanţa europeană de contencios a drepturilor omului (până la 22 septembrie 2022), va prezenta poziția Guvernului referitor la cererile menționate", a scris Ministerul Justiției.

Reamintim că Curtea europeană a cerut explicații de la Guvernul R. Moldova în cazul dosarului procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Totodată, Autoritățile de la Chișinău anunță că vor formula o poziție oficială prin care vor răspunde solicitărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) pe marginea dosarului procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, până în luna septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării