17 iun, 2019 09:24
1 092
0
Ministrul de Interne și cel al Apărării au fost prezentați colegilor
17 iun, 2019 09:24
1 092
0

Noul ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliției.

Foto: Ipn.md

Andrei Năstase, la rândul său, l-a prezentat pe șeful interimar al Poliției Naționale, Gheorghe Balan, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliției, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Andrei Năstase a menționat că Poliția are o responsabilitate foarte importantă și anume garantarea siguranței fiecărui cetățean. Acesta i-a urat șefului interimar al Poliției mult succes în activitatea profesională, menționând că mizează pe responsabilitatea și profesionalismul acestuia.

Andrei Năstase este avocat de meserie. Este absolvent al Facultății de Istorie-Geografie a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, România și al Facultăți de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din 1997 până în 2000, activează ca procuror, angajat la Procuratura de transport din Chișinău. Din 2000 până în 2002 a activat în calitate de vicedirector al Întreprinderii Mixte Moldo-Germane Air Moldova S.R.L. Este membru fondator și lider al Platformei Demnitate și Adevăr și președinte și membru fondator al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. 

În 2018 a fost ales primar de Chișinău, însă alegerile au fost declarate nule pe motivul constatării efectuării agitației electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

Tot în acest weekend, în cadrul unei ceremonii oficiale, președintele Igor Dodon l-a prezentat pe noul ministru al apărării, Pavel Voicu. Dânsul și-a exprimat convingerea că, împreună cu tot corpul de comandă al Armatei Naționale, efectivul de militari și civili va contribui la asigurarea păcii, liniștii, integrității, suveranității și independenței Republicii Moldova.

Pavel Voicu a absolvit Academia Ștefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă președintele Republicii Moldova. A activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. 

A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călărași și Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție din sectorul Buiucani, precum și șef al Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender. La 22 august 2017 a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter