main logo
954

Ministrul de Interne Andrei Năstase, prezentat colegilor de Maia Sandu

Noul ministrul al Afacerilor Interne (MAI), Andrei Năstase, a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu colegilor de la MAI.

Ministrul de Interne Andrei Năstase, prezentat colegilor de Maia SanduFoto: Știri.md

Năstase, la rândul său, a ținut un discurs prin care a asigurat că poliția are o responsabilitate foarte importantă, garantarea siguranței fiecărui cetățean și că „trupele ministerului Afacerilor Interne intră din acest moment într-o perioadă de refacere”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Personal, dar și colegii mei nu vor permite niciodată să fim manipulați sau folosiți, vom respecta legile care guvernează societatea și nu vom fi niciodată parte a vreunui scenariu, care să pună din nou în pericol stabilitatea Moldovei și siguranța cetățenilor. Vom acorda multă atenție acestora, vom fi foarte fermi, onești, asumați și ne vom duce la împlinire toate misiunile. Trupele ministerului Afacerilor Interne intră din acest moment într-o perioadă de refacere a reputației profesiei de polițist într-o perioadă în care vom reforma întregul sistem. Vom acorda atenție transparenți, integrității și profesionalismului. Străzile Moldovei vor fi eliberate de persoanele care încalcă legile, iar contrabanda de la frontieră va fi din acest moment sub asediu continuu. Activitățile ilegale vor fi anihilate și vor dezvolta în paralel proiecte publice de prevenire a acestora”, a spus ministru al Afacerilor Interne Andrei Năstase.

De asemenea, noul ministru al MAI a mai adăugat că: „Vă rog să mă priviți ca pe un coleg al dumneavoastră. Să aveți încredere că ceea ce am spus va fi respectat și implementat”.

Andrei Năstase este avocat, activist civic și om politic din Republica Moldova, membru fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr (DA), președinte și membru fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA).

Din 1997 până în 2000, a activat ca procuror, angajat la Procuratura de transport din Chișinău, inițial, ca ajutor-interimar, apoi ca ajutor al procurorului de transport. Despre activitatea sa în această funcție nu se știu prea multe.

Din 2000 până în 2002 a activat în calitate de vicedirector al Întreprinderii Mixte Moldo-Germane Air Moldova S.R.L. Compania Air Moldova a fost transformată din întreprindere de stat în întreprindere mixtă.

Năstase este finul de cununie al controversatului om de afaceri Victor Țopa. Este fratele lui Vasile Năstase, jurnalist și fost deputat în primul parlament al R. Moldova, semnatar al Declarației de Independență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării