9 oct, 2019 19:19
242
0
Ministru român: România este fermă în a oferi sprijin Republicii Moldova
9 oct, 2019 19:19
242
0

România este fermă în a oferi sprijin Republicii Moldova prin implementarea mai multor proiecte de cooperare.

Foto: gov.md

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al României, Ramona Mănescu, în cadrul întrevederii cu premierul țării, Maia Sandu, transmite Știri.md.

„România este fermă în a oferi sprijin Republicii Moldova prin implementarea mai multor proiecte de cooperare. Este vorba despre sprijinul ce ţine de infrastructura energetică reciproc avantajoasă, sprijinul politic pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, dar şi cel financiar. Angajamentul României pentru Republica Moldova face deja parte din ADN-ul statului român și va continua cu aceeași intensitate, indiferent de cine este la guvernare sau cine e președinte în România”, a declarat Ramona Mănescu.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor dintre cele două țări și implementarea foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova. 

Totodată, s-a menționat că pentru aprofundarea relaţiilor dintre ţările noastre este necesară urgentarea proiectelor de interconectare pe infrastructura energetică.

Premierul și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită de România țării noastre și a subliniat importanța dialogului politic activ și cooperarea sectorială vastă, dezvoltate în cadrul Parteneriatului Strategic european. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter