main logo
1414

Ministru, despre casa în care locuiește Gavrilița: Nu trebuia declarată

După ce în presă au apărut imagini cu casa de milioane în care locuiește familia prim-ministrului țării, colegii săi din Cabinetul de miniștri i-au sărit în apărare.

Ministru, despre casa în care locuiește Gavrilița: Nu trebuia declaratăFoto: știri.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat cu încredere că Natalia Gavrilița ”este un om corect, integru, principial, care niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului”, transmite Știri.md.

De asemenea, acesta a mai explicat criticilor care este ”esența declarării averilor demnitarilor”.

”Am urmărit din treacăt toată istoria legată de casa părinților neinclusă în declarația de avere a Nataliei Gavrilița. Anume asta e formula corectă – casa părinților Nataliei Gavrilița neinclusă în declarația de avere a Nataliei Gavrilița și nicidecum casa Nataliei Gavrilița scrisă pe numele părinților. E o diferență majoră. Dar altceva este cu mult mai important în toată această istorie. 

Esența declarării averilor demnitarilor – prima lege în acest sens datează încă din 2002 – nu este de a căuta erori sau scăpări prin declarații, inclusiv atunci când legea e scrisă aiurea; de altfel, așa cum e scrisă legea, în ipoteza concretă despre care discutăm, casa părinților nici nu trebuia declarată. Ci de a compara dacă averea obținută în timpul exercitării funcției publice corespunde cu venitul (tot venitul) obținut pe timpul exercitării funcției publice. De a vedea, altfel spus, dacă un demnitar nu s-a îmbogățit peste noapte imediat ce a acces într-o funcție publică, așa cum s-a întâmplat în foarte multe cazuri la noi. O cunosc pe Natalia din 2005 și pot afirma cu certitudine că este un om corect, integru, principial, care niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului, respectiv, al cetățenilor. Și asta e cel mai important”, a declarat Litvinenco.

Reamintim că Natalia Gavrilița locuiește într-o casă luxoasă din centrul Capitalei care nu se regăsește în declarația de avere a acesteia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării