main logo
1118

Miniştrii de externe ai ţărilor G7, îngrijorați de provocările din Transnistria

Miniştrii de externe ai ţărilor G7 şi-au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile din jurul Transnistria.

Miniştrii ţărilor G7, îngrijorați de provocările din TransnistriaFoto: dw.com

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru se precizează în declaraţia comună a diplomaţilor, difuzată sâmbătă, după reuniunea lor din Germania, transmite Știri.md.

"Ne exprimăm îngrijorarea faţă de recentele încercări de destabilizare a Transnistriei şi menţionăm sprijinul nostru pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei", se arată în documentul miniştrilor de externe ai celor şapte ţări puternic dezvoltate economic ale lumii, Marea Britanie, Germania, Italia, Canada, SUA, Franţa şi Japonia.

La iniţiativa Germaniei, la forumul de la Weissenhaus, au fost invitaţi miniştrii de externe ai Moldovei şi Ucrainei, Nicu Popescu şi Dmiytro Kuleba, care au participat la discuţia despre situaţia regională în legătură cu războiul din Ucraina.

La Weissenhaus, Popescu a avut o serie de întâlniri bilaterale. Potrivit serviciului de presă al MAEIE, şeful ministerului de externe al Republicii Moldova "a discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova cu Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell".

Nicu Popescu a mai discutat despre dezvoltarea cooperării bilaterale, asistenţa acordată Republicii Moldova în depăşirea crizei refugiaţilor şi problemele consolidării securităţii regionale în cadrul întrevederilor cu ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu cel al Germaniei, Annalena Baerbock, al Japoniei - Hayashi Yoshimasa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării