main logo
1087

Ministra Justiției anunță când va avea loc ședința amânată la CSP

Ministra Justiției Olesea Stamate, care a mers azi-dimineață la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a clarifica de ce nu a avut loc ședința în plen despre care a fost anunțată ieri, spune că nu a reușit să discute cu președinta CSP, Angela Mutuzoc.

Ministra Justiției anunță când va avea loc ședința amânată la CSPFoto: tvrmoldova.md

Totuși, ministra afirmă că o ședință a consiliului ar putea fi convocată în scurt timp și, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla mâine, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Nu am reușit să discut cu doamna președintă, vom avea discuții mai târziu, trebuie să respectăm anumite reguli de procedură și convocarea ședinței CSP urmează a fi solicitată în cel mai scurt timp”, a declarat Olesea Stamate, la plecarea de la CSP.

Stamate susține că, potrivit legii, ședința poate fi convocată fie de președintele Consiliului, fie la cererea a minim trei membri și, potrivit ministrei, cel mai probabil se va utiliza opțiunea a doua.

Ieri, Andrei Năstase a anunțat pe pagina lui de Facebook că azi CSP ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina inclusiv pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen.

Azi-dimineață însă, într-un comunicat, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au infirmat anunțul făcut de Andrei Năstase precum că azi, la ora 10:00, ar urma să aibă loc ședința CSP

„Venim cu precizarea că pentru data de 09.07.2019 nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen”, au spus aceștia în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării