main logo
6682

Ministerul de Interne al Rusiei cere arestarea lui Plahotniuc în lipsa lui

Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei solicită Judecătorilor din Moscova arestarea lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa omului de afaceri și politicianului moldovean, acuzat de organizarea schemelor criminale.

MAI al Rusiei cere arestarea lui Vlad Plahotniuc în lipsa luiFoto: Știri.md

Despre aceasta a comunicat presa rusă la ședința de judecată, transmite Știri.md

"Tribunalul de la Moscova a primit o cerere din partea Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de a emite măsuri de reținere sub formă de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc", a declarat reprezentantul judecătoriei.

Potrivit magistratei, Plahotniuc este acuzat de săvârșirea infracțiunilor prevăzute în alineatele 1 și 2 ale articolului 210 din Codul penal al Federației Ruse ("Organizarea comunității criminale și participarea la ea") și partea a 3-a  a articolului 193.1 din Codul penal al Federației Ruse ("Efectuarea operațiunilor valutare pentru transferul de fonduri în valută străină sau în valuta Federației Ruse în conturile nerezidenților care utilizează documente false").

La data de 22 februarie, Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei i-a acuzat pe Plahotniuc și pe omul de afaceri Veaceslav Platon de organizarea așa-numitei scheme moldovenești, potrivit căreia peste 37 de miliarde de ruble au fost retrase din Rusia.

În aprilie 2017, Platon a fost condamnat în Republica Moldova la 18 ani de închisoare pentru retragerea ilegală de fonduri din partea Rusiei.

În 2017, Plahotniuc a fost arestat în absența sa de către Curtea Basman din Moscova, la cererea Departamentului principal de investigare al Federației Ruse, fiind anunțat în căutare internațională. Departamentul îl consideră implicat în organizarea asasinării a omului de afaceri Renato Usatîi.

În luna iulie, un membru al Comisiei pentru Drept, numiri și imunități al Parlamentului Republicii Moldova, Grigore Novac, a declarat că a fost deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării