main logo
6814

Ministerul Apărării comentează declarațiile SUA privind Transnistria

Ministerul Apărării al Republicii Moldova vine cu precizări în legătură cu declarațiile Directorului Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, care a declarat că Putin „se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina”, iar obiectivele sale se extind dincolo de regiunea Donbasului, având ambiţia de a-şi impune controlul până la regiunea separatistă Transnistria.

Ministerul Apărării comentează declarațiile SUA privind TransnistriaColaj: știri.md

Ministerul Apărării al Republicii Moldova face apel la opinia publică de a evita orice speculații și a nu scoate din context declarațiile Directorului Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, transmite Știri.md.

„Autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viața și siguranța cetățenilor este prioritatea noastră”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Ministerului Apărării mai precizează că în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

Ministerul atenționează că scoaterea din context a declarațiilor oficialei americane creează stări de neliniște și frică în societate și cheamă la calm și discernământ.

Știri.md amintește că serviciile de informaţii americane au indicii potrivit cărora Putin doreşte să îţi extindă controlul pe toată coasta Ucrainei la Marea Neagră, până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Cu toatea acestea, Haines crede că preşedintele rus se va confrunta cu o sarcină dificilă în vederea îndeplinirii acestor obiective.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării