4 266
1
Mihail Saakaşvili, surprins pe Aeroportul Chișinău. A sosit cu un avion din Varșovia
4 266
1

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a aterizat în această după-amiază pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Colaj: știri.md

Anunțul a fost făcut de către consilierul municipal al PSRM, Nichita Țurcan și confirmat oficial pentru Știri.md.

Consilierul a publicat și o fotografie care demonstrează prezența lui Saakașvili în Moldova.

Potrivit informațiilor, politicianul se afla la bordul unui avion ce a decolat din Varșovia și care a aterizat la Chișinău la ora 13:56. 

Deocamdată nu a fost făcut nici un anunț oficial în acest sens și nu se cunoaște care-i scopul vizitei acestuia în Moldova și dacă ar avea vreo legătură cu politica sau e o vizită privată.

Mihail Saakașvili, în vârstă de 51 de ani este fostul guvernator al regiunii Odesa. A fost preşedinte al Georgiei în perioada 2004-2017. În ţara sa este pus sub acuzare pentru acte de corupţie şi abuz de putere, despre care fostul politician susţine că sunt învinuiri politice.

După ce a fost lipsit de cetăţenia georgiană, a fugit din ţară. A primit-o ulterior pe cea ucraineană şi numit în funcţia de guvernator al regiunii Odesa. După demisia sa cu scandal, preşedintele de atunci, Petro Poroşenko l-a lipsit şi de această cetăţenie, devenind astfel apatrid.

După demersuri către noul lider de la Kiev, Vladimir Zelenski, Saakaşvili a obţinut din nou cetăţenia ucraineană.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter