main logo
1467

Mihail Popșoi: Suntem recunoscători României. Este avocatul nostru în UE

Prin fortificarea relațiilor cu statele membre ale UE contribuim firește la crearea unui climat favorabil procesului de negocieri. De altfel, nu avem absolut nicio problemă bilaterală, problemă în sensul care ar putea afecta într-un fel procesul nostru de aderare la UE.

Mihail Popșoi: Suntem recunoscători României. Este avocatul nostru în UEImagine simbol

Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, care a menționat în cadrul unei emisiuni că autoritățile de la Chișinău vor continua să muncească pentru a menține aceste relații diplomatice, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Totodată, șeful MAE a subliniat că R. Moldova va fi mereu recunoscătoare României, care este principalul avocat și promotor al țării noastre la Bruxelles și în relațiile cu statele membre.

„De aceea, relațiile noastre facilitează procesul de aderare și este și ține doar de capacitatea noastră acum pe intern de a ne organiza bine, de a valorifica această enormă de deschidere din partea UE. Noi pe partea Ministerului Afacerilor Externe vom continua să depunem eforturi de a păstra aceste relații politice la nivelul excelent și de a crea acest climat favorabil, dar după cum spuneam trebuie să ne facem tema pentru acasă aici, în toate ministerele, în toate agențiile”, a declarat Popșoi.

Totodată, șeful MAE a menționat că și cetățenii R. Moldova trebuie să dea un gir puternic cursului de integrare europeană pentru a spori procesul de reformă din țară.

„Pentru a da un mesaj clar celor care încearcă să mai pună bețe în roate, un mesaj cât se poate de puternic partenerilor noștri care vor să vadă într-adevăr ce își doresc cetățenii R. Moldova și în ce măsură își doresc un viitor prosper, pașnic, în sânul marii familii europene. De aceea, cetățenii R. Moldova vor avea ocazia să-și spună clar propria poziție în cadrul referendumului din 20 octombrie”, a conchis Mihail Popșoi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării