main logo
808

Mihail Popșoi, despre referendumul privind aderarea la UE: Nu va eșua

„Primii care ar trebui să fie interesați de rezultatele referendumului și să se implice în acest proces sunt cetățenii Republicii Moldova. Desigur, partenerii noștri doresc să ne sprijine, pentru a avansa cu succes pe calea integrării europene, pentru a asigura democrația, pentru a îmbunătăți situația economică.”

Mihail Popșoi, despre referendumul privind aderarea la UE: Nu va eșuaImagine simbol

Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, care a menționat într-un interviu pentru Newsmaker.md că autoritățile fac tot posibilul pentru a informa corect cetățenii despre referendum, dar și cum aderarea la UE va îmbunătăți viața moldovenilor, transmite Știri.md.

„Vom face tot posibilul să informăm toți cetățenii Republicii Moldova, chiar și pe cei sceptici, chiar și pe cei care încă sunt influențați de propaganda ostilă Moldovei. Vom face totul pentru a nu ne abate de la acest curs. Desigur, prin intermediul partidelor și oligarhilor fugari, Kremlinul va finanța diverse încercări de a devia țara noastră de la calea europeană. Vom lucra pentru a reduce această influență externă, dar, în cele din urmă, totul depinde de gândirea critică și de capacitatea cetățenilor de a distinge între grâu și neghină”, a spus Popșoi.

Potrivit șefului MAE, acest referendum va fi dus până la capăt, pentru că până acum, din diverse motive, referendumurile în R. Moldova au eșuat.

„Până acum, nu am avut politicieni responsabili care să lucreze într-adevăr în interesul cetățenilor. Înainte, referendumurile erau organizate în scopuri politice, unde interesele meschine jucau un rol major: oligarhii încercau să-și atingă scopurile lor. Dar acum este vorba despre viitorul și dezvoltarea strategică a țării. Toți cetățenii de bună credință, toate partidele care sprijină cu adevărat vectorul european de dezvoltare, trebuie să se implice în aceasta. Moldova are un trecut complicat, dar depinde de fiecare dintre noi cum va fi viitorul. Și aceasta este o oportunitate prea importantă pentru a o rata. Și de aceea îi îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova să profite de această șansă, pentru că de la noi depinde cum vor trăi copiii și nepoții noștri”, a conchis Popșoi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării