main logo
735

Mihai Popșoi: În declarația socialiștilor a fost o mică rază de lumină

Mihai Popșoi consideră că în declarația socialiștilor, emisă după ce aceștia au refuzat să se prezinte la Sesiunea Specială a Parlamentului, există o mică rază de lumină și anume pentru faptul că PSRM este deschis la alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului.

Mihai Popșoi: În declarația socialiștilor a fost o mică rază de lumină

„În acea declarație, în acea luare de pozției a PSRM-ului, a fost o mică rază de lumină, în care ei zic că ar fi gata să meargă și pe ideea „pas cu pas”. Nu se mai crampozează de a cea condiționalitate foarte dură pe care o impuneau anterior, ceea ce este un lucru pozitiv.

În acel comunicat se vorbește despre discuții privind formarea unei coaliții sau cel puțin discuții despre alegerea conducerii parlamentare. Este o abordare mai etapizată. Acest lucru era mult mai propice dacă ne întâlneam acum o lună, la acel grup de lucru pe care l-am propus. Riscăm să nu avem timp”, a declarat Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Amintim că PSRM nu s-a prezentat la Sesiunea Specială a Parlamentului, la care a fost invitat de către blocul ACUM, pentru a vota președintele Legislativului. Maia Sandu a spus că blocul politici este „în continuare deschis” pentru discuții privind votarea pachetului de legi antioligarhice.

Menționăm că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a respins invitația și a scris că propunerea de astăzi a blocului ACUM de a organiza ședința Parlamentului RM este „nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”.

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării