main logo
764

Mihai Popșoi, despre demisiile unor judecători: Probabil, se simt cu musca pe căciulă

Ultimele plecări din sistemul justiției ar viza judecători care s-ar simți „cu musca pe căciulă”, afirmă vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Popșoi, despre demisiile unor judecători: Se simt cu musca pe căciulăFoto: realitatea.md

„Vedeți deja primele semnale din justiție, când primii judecători, probabil simțindu-se cu musca pe căciulă, părăsesc sistemul, părăsesc barca înaintea evaluării care se apropie. Această evaluare externă va elimina din sistem acei judecători și procurori care nu și-au făcut treaba”, a declarat astăzi Popșoi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, transmite Știri.md cu referire la Ziarulnational.md.

Vicespeakerul a precizat că din sistem ar urma să fie eliminați toți judecătorii și procurorii care au fost părtași la devalizarea acestui stat, fără să-și onoreze obligațiunile de serviciu.

„Fără o justiție independentă, competentă și integră nu putem spera la o dezvoltare economică sustenabilă și la creșterea veniturilor pentru populația Republicii Moldova”, a punctat unul dintre liderii partidului de guvernământ.

Menționăm că, la începutul săptămânii curent, cinci magistrați din R. Moldova au decis să plece din sistem, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) le-a aprobat luni cererile de demisie.

Este vorba despre judecătorii Boris Bîrcă și Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel Chișinău, magistratul Eduard Rățoi de la Curtea de Apel Bălți, Andrei Neculcea de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, dar și Dumitru Gherasim, președintele Judecătoriei Bălți.

Galina Moscalciuc a fost anchetată anterior pentru fapte de corupție în dosarul mitei pentru judecători, iar judecătorul Andrei Niculcea a fost cel care a judecat dosarul lui Ilan Șor și i-a aplicat o pedeapsă blândă fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, în dosarul privind răpirea și expulzarea celor șapte profesori turci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării