main logo
1467

Mihai Ghimpu: Acum e coaliția curat-curat Kremlin în Moldova

După un an de când nu mai este lider al PL, Mihai Ghimpu deplânge dispersarea curentului unionist și lipsa unui partid credibil pe centru-dreapta.

Mihai Ghimpu: Acum e coaliția curat-curat Kremlin în MoldovaFoto: infoprut.ro

Totodată, preşedintele de onoare al liberalilor nu crede promisiunilor făcute de socialişti că Rusia va deveni un partener credibil al Republicii Moldova, transmite Știri.md

Ba din contra, într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, Mihai Ghimpu spune că Igor Dodon este persoana care a dorit tot timpul federalizarea R. Moldova, făcând astfel aluzie și la imaginile video compromițătoare în care șeful statului discută acest lucru cu Vlad Plahotniuc.

"Dodon a prezentat Moscovei planul de federalizare, așa și cu Kozak, dar din discuția pe care am ascultat-o, Dodon îi spune lui Plahotniuc că acceptă să facă coaliție, dacă PD votează federalizarea. În politică sunt oameni cinstiți și oameni mincinoși, și oameni care încearcă să facă lucruri cu mâna altuia, cum a făcut și Plahotniuc. Dodon așa a prezentat-o că, chipurile, i-a spus-o lui Kozak, a avut o discuție cu Plahotniuc. Eu nu-l apăr pe Plahotniuc, dar Plahotniuc niciodată, și dacă era vorba că Plahotniuc accepta federalizarea, înseamnă că era coaliția PD-PCRM, nu? De ce n-a fost această coaliție?”, a declarat Mihai Ghimpu. 

Fiind ulterior întrebat ce coaliție este acum în țară, fostul lider PL a răspuns că e "coaliția Kremlin".

"Dacă până acum a fost „coaliția Kozak”, acum e curat-curat coaliția Kremlin. Acum toată puterea, SIS-ul, Ministerul Apărării, tot ce ține de securitatea Republicii Moldova este deja cunoscut de serviciile rusești”, a menționat Mihai Ghimpu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării