main logo
8242

Microbuze pline cu ziare pentru Dodon: 2 deputați s-au luat la bătaie

Deputații Platformei PAS au depistat la tipografia „Universul” un tiraj mare de ziare electorale pentru candidatul Igor Dodon.

Asta deși, în ziarele vizate este indicată o cu totul altă tipografie și un tiraj total de 55.000 de exemplare, totuși într-un singur microbuz ar fi peste 50.000 de astfel de ziare, transmite Știri.md

Oazu Nantoi spune că a reușit dimineață să intre în depozitul editurii „Universul” și acolo a văzut cel puțin 400.000 de astfel de ziare, care între timp ar fi fost evacuate.

Astfel, deputații susțin că ar fi vorba despre o fraudă și cer eliminarea lui Igor Dodon din cursa electorală. 

"Prinși în flagrant băieții! Dodon trebuie scos din cursă. Și condamnat penal! Maxim Lededinschi ce face?", s-a întrebat Sergiu Litvinenco.

De cealaltă parte, Igor Grosu crede că Dodon a achitat oficial numai un tiraj de 55.000 de exemplare, însă în realitate ar tipări un tiraj de sute de mii de ziare.

Acesta a chemat polițiștii și procurorii la fața locului pentru a documenta o potențială fraudă comisă de candidatul Igor Dodon, care nu declară asemenea cheltuieli oficial.

Poliția a ajuns la fața locului, doar că din spusele lui Grosu odată cu deputații socialiști, conduși de Batrîncea, deși el a chemat oamenii legii la fața locului cu câteva ore mai devreme.

De asemenea, la tipografie a venit și deputatul Iurie Reniță. Acesta a declara că „Categoric este o fraudă”, presupunând că această operațiune ar fi acoperită de Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Pază și Protecție de Stat etc.

Totodată, la locul faptei între deputatul socialist Grigore Novac și deputatul PAS Lilian Carp s-a produs o altercație. Aceștia ar fi fost despărțiți de poliție. 

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că oamenii legii documentează cazul.

"Am fost sesizați prin intermediul Serviciului Unic 112, iar la fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanelo. Ulterior 2 microbuze au fost sigilate și ridicate. Toate circumstanțele urmeaza a fi stabilite", ne-a spus Stati.

Citește și: Nantoi: Tiraj masiv de ziare cu falsuri pentru Dodon. Am alertat Poliția

Ziare de la editura Universul, confiscate. Reacția staff-ului lui Dodon

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării