main logo
310

Michalko: UE va sprijini noua guvernare în realizarea reformelor

Uniunea Europeană va sprijini eforturile noului Guvern al Moldovei în realizarea tuturor reformelor.

Michalko: UE va sprijini noua guvernare în realizarea reformelor

O declaraţie în acest sens a făcut în ajun şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, la întrevederea cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul ministerului, oficialul european mizează pe profesionalismul şi corectitudinea noii guvernări şi a apreciat progresele înregistrate în implementarea DCFTA.

Peter Michalko a menţionat că acesta a contribuit la schimbarea configuraţiei comerţului extern al Republicii Moldova, UE devenind principalul partener comercial al ţării, cu o pondere de 70% în cazul exporturilor şi 50% în cazul importurilor, pe parcursul anului 2018.

Vadim Brînzan şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Uniunea Europeană pentru suportul oferit ţării, menţionând că Acordul de Asociere şi stabilirea DCFTA cu UE creează oportunităţi multiple pentru dezvoltarea economică şi durabilă a Republicii Moldova. 

"Pentru a putea valorifica pe deplin oportunităţile oferite de UE, ne-am angajat să realizăm o serie acţiuni concrete, printre care eliminarea barierelor tehnice din calea comerţului, zero toleranţă faţă de corupţie, îmbunătăţirea statului de drept şi a mediului de afaceri, precum şi depolitizarea instituţiilor de stat", a menţionat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării