main logo
3485

Metsola, de pe scena din PMAN: Europa vă va primi cu inimile deschise

„Europa este Moldova, Moldova este Europa”, a spus ferm Roberta Metsola, președinta Parlamentului European (PE), de pe scena Adunării Naționale „Moldova Europeană”.

Metsola, de pe scena din PMAN: Europa vă va primi cu inimile deschiseFoto: Știri.md

Mesajul oficialului european a fost transmis în limbile română și engleză, transmite Știri.md.

„Sunt mândră să fiu cu voi astăzi, alături de cetățenii care cred într-un viitor european. Am venit să fiu alături de voi și Maia Sandu și să aduc un mesaj - Europa este Moldova, Moldova este Europa.

Sunt aici să confirm alegerea voastră de a fi membru al UE, ca să puteți să beneficiați de aceeași protecție pe care o au membrii UE.

Este dreptul vostru să vă alegeți destinul țării voastre. Europa vă va primi cu inimile deschise. Noi credem în oportunități pentru toți. Voi veți face Europa mai puternică!

Moldova nu este singură. Sunt onorată să fiu aici alături de Maia Sandu - un lider care inspiră, un președinte care are curajul să schimbe cursul Moldovei și care va schimba fața Europei”, a spus ea.

„În PE recunoaștem eforturile pe care le face R. Moldova. Moldova este gata pentru integrare. Vă asigur că mereu veți găsi un prieten și aliat în Parlamentul European. Noi credem în transformările pe care le faceți”, a mai spus ea.

Roberta Metsola a mai accentuat că UE înseamnă acces la oportunități. „Europa este familia voastră și este dreptul vostru de a alege destinul țării”, a adăugat ea. Președinta Parlamentului European a remarcat că cetățenii moldoveni au ales Europa, iar Europa le spune „bun venit”, cu brațele și inimile deschise. „Nu există puteri mari și mici în Europa, noi credem în oportunități pentru toți, în egalitate și libertate”. Moldova este parte a familiei europene și această familie va fi mereu cu ea. „Moldova nu este singură”, a subliniat Roberta Metsola.

În discursul său, președinta Parlamentului European a remarcat și generozitatea moldovenilor care le-au deschis ușile caselor lor refugiaților ucraineni, dar și curajul de a lupta împotriva Rusiei. „Voi ați făcut aceasta pentru că voi credeți în valorile UE și principiile solidarității europene”.  Totodată, Roberta Metsola a dat asigurări că Uniunea Europeană va susține Republica Moldova pe tot parcursul integrării. „Noi știm ce înseamnă acest moment pentru voi, iar voi îl demonstrați acum cu prezența dumneavoastră aici. Moldova nu este singură. Nu vă vom lăsa niciodată”, a adăugat ea.

Metsola și-a mai exprimat încrederea că negocierile de aderare cu Moldova vor începe în acest an. 

Adunarea „Moldova Europeană” este concepută ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.

Urmărește LIVE: Adunarea Moldova Europeană. Toți cetățenii sunt așteptați în PMAN

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării