main logo
646

Mesajul transmis de Igor Dodon la prima ședință a Parlamentului

Ceea ce va urma depinde totalmente de clasa politică și de deputații nou aleși, iar toate acțiunile socio-economice, politice, geopolitice trebuie să aibă ca obiectiv major readucerea încrederii cetățenilor în viitorul Republicii Moldova și stoparea depopulării țării.

Mesajul transmis de Dodon la prima ședință a Parlamentului

Cu acest mesaj a venit președintele Igor Dodon în fața deputaților la ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, joi, 21 martie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Astăzi în Moldova s-a creat o situație care nu a existat în ultimul timp – țara are un președinte legitim și un Parlament legitim, care are mandatul poporului moldovenesc. 

Prin urmare, acum sarcina noastră comună, principală, este de a forma un Guvern legitim, care să funcționeze în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova. 

Avem în față un obiectiv fundamental: realizarea unor schimbări calitative în țară. Oamenii așteaptă de la noi dialog și înțelegere politică pentru a schimba situația în țară, pentru a găsi compromisuri și conciliere în interes național”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, printre priorități trebuie să fie restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Toți trebuie să fie egali în fața legii. 

Președintele a mai spus că este nevoie de un salt economic calitativ, care să fie realizat printr-o nouă politică economică, bazată pe crea condițiilor stimulatorii pentru investitori, dar și pe lansarea unor proiecte naționale noi de investiție.

„Echitatea socială trebuie să fie obiectivul de bază al guvernării. În țara noastă există o mare diferențiere a veniturilor diferitor categorii de cetățeni.

Suntem obligați să asigurăm pe baza unor reforme complexe o creștere a nivelului bunăstării și protecției sociale a oamenilor.

Cetățenii așteaptă de la noul Parlament și de la noul Guvern creșterea pensiilor și a salariilor, a indemnizațiilor și altor tipuri de asistență socială”, a notat președintele.

Igor Dodon a mai spus că va invita fiecare fracțiune la dialog la Președinție pentru a discuta ce se va face mai departe. 

Șeful statului a mai spus că va accepta orice majoritate, orice Guvern care va fi creat prin negocieri, dar nu va accepta „o majoritate și un Guvern creat artificial, nelegitim, constituit din transfugi”.

La ședință au fost prezenți 97 de deputați din cei 101. Ședința a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul socialist Eduard Smirnov, care în septembrie va împlini 80 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării